Suomalaiset naiset ovat suotallaajia

Suo määritellään suokasvien maatumisesta muodostuneeksi turvekerrostumaksi. Suomi on suoalaltaan maailman kuudenneksi soisin maa, jonka pinta-alasta 29% on suota. Ei siis ihme, että täällä on myös paljon suotallaajia!

Suotallaajilta vaaditaan erityisominaisuuksia, joita evoluutio on muokannut. Tämä näkyy varsin hyvin suomalaisissa naisissa, jotka ovat joutuneet sopeutumaan suomaastoon jo ammoisista ajoista lähtien. Oletko koskaan miettinyt miksi useimmat suomalaiset naiset ovat lyhyitä, heillä on tukevat jalat, leveä perse ja pienet tissit? Vastaus: tämä ruumiinrakenne on optimoitu suolla liikkumiseen. Tukevat jalat auttavat pysymään pystyssä, kuten myös painopisteen keskittyminen alas – isommista tisseistä olisi tasapainon kannalta vain haittaa. Kylmä ilmasto on edellyttänyt rasvavaraston kerryttämistä lämmöksi ja vararavinnoksi. Tästä syystä useimmat suomalaiset naiset näyttävät, kuin olisivat raskaana läpi elämänsä. Kuten OECD:n tuore tutkimus osoittaaa, suomalaisnaisista 44% on lihavia.

Entäpä tyyli? Suotallaajien hiukset ovat ohuet, maantien väriset, haalean likaiset ja sekaiset. Alkuperäistä väriä yritetään piilotella huolimattomalla värjäyksellä, joka jatkuvasti paljastaa ruman tyvikasvun. Meikkejä ei juuri käytetä, korkeintaan sitä räikeän punaista huulipunaa matkalla markettiin. Vaatteet ovat kuin suoraan UFF-laatikosta kaivettuja tai parhaimmillaan Seppälän muotiosastolta. Tyypillisesti pukeudutaan ylisuuriin pusseihin, jotka ovatkin hyviä suojaamaan pulskaa vartaloa miesten kauhistuneilta katseilta. Toisaalta ravintolaan saatetaan mennä napapaidassa vatsa ulos pursuten ja farkkuhameessa kokoa XL, mikä on ratketa saumoistaan kun leveys ei riitä. Omasta mielestään suotallaaja on silti aina se kaikkein kaunein ja tyylikkäin.

Share
This entry was posted in Blogit. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *